Cursusoverzicht

Vetami biedt nascholingen aan voor dierenartsen en paraveterinairen. Zowel kleinschalig onderwijs (max. 16 cursisten), vaak in combinatie met practicum als grotere nascholingen voor 120 dierenartsen en 80 paraveterinairen via “De dag van..”

Wilt u meerdere dierenartsen en/of paraveterinairen tegelijkertijd inschrijven voor dezelfde of verschillende cursussen? Dan adviseren wij om dit via 1 bestelling en dus ook 1 factuur te doen. Hiermee bespaart u de administratiekosten van 10 euro die per factuur berekend worden. Wij ontvangen wel graag de namen, UDN-nummers (indien van toepassing) en direct mailadres van personen die u heeft ingeschreven via administratie@vetami.nl. Zo verloopt de communicatie over de cursussen directer en komen de juiste nascholingspunten (en certificaten) bij de juiste personen terecht.

Op alle cursussen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Sponsormogelijkheden zijn weergegeven in onze sponsorprospectus.
Een patiënt komt binnen met een breuk; en u wilt daar een oplossing voor bieden. Welke type van osteosyntheses zijn beschikbaar? En welke breuken zijn ‘ simpel’ en welke zijn gecompliceerd voor uw honden en katten? Bij deze cursus leert u dit onderscheid te maken, waarna u in het practicum aan de slag gaat om dit daadwerkelijk uit te voeren.
Docent(en):
Nicolien van KlaverenDrs. Nicolien van Klaveren Dipl. ECVS Drs. Geert Verhoeven Dipl. ECVS
Cursus datum:
Fracturen bij hond en kat: de basis van osteosynthese (15-05-2020, 09:30)
Infuustherapie behoort steeds vaker bij de behandeling van opname patiënten. Voeding, correcties van zout tekorten, controle van ademhaling en pijn behoren er echter ook allemaal bij. En waar let je wel en niet op bij opname honden, katten en in een quarantaine? Naast al deze vragen waar antwoorden op komen ook ruim tijd voor oefenen met fantomen voor IV-infuus plaatsen, neussonde plaatsen en urinekatheter bij een teef zetten.
Docent(en):
Dr. Jenny BuijtelsDr. Jenny Buijtels Dipl. ECVIM-CA
Cursus datum:
Opname optimaliseren (28-05-2020 en 25-06-2020, 10:00)
Iedere dierenarts heeft wel een directe ophthalmoscoop, maar hoe gebruiken we deze nu echt. Fundoscopie, ofwel de beoordeling van het netvlies, zowel direct als indirect, kan veel essentiële informatie leveren over de patiënt. Tijdens deze cursus met practicum worden verschillende fundoscopie technieken besproken en geoefend.
Docent(en):
Drs. Chantal van Schaik-Verboven, Dipl. ECVO
Cursus datum:
Fundoscopie: zien wat er gezien kan worden (08-06-2020, 09:30)
Op dag 1 wordt u stap voor stap door de ingreep geleid dmv theorie en dummy praktijk. Op dag 2 krijgt u de vaardigheden op een volledige geoutilleerde werkplek, aan de hand van uw patiënt, aangeleerd. Zo kunt u daarna met vertrouwen deze ingreep gaan uitvoeren.
Docent(en):
Bouvien BrocksDrs. Bouvien Brocks, Dipl. ECVS
Cursus datum:
Laparoscopische ovariectomie bij de hond (Incl Wet lab) (05-06-2020, 13:30)
In de spoed komen allerlei soorten patienten in uw handen. Na stabilisatie en diagnostiek zijn er chirurgische ingrepen die geen afwachten dulden. In deze cursus leert u de spoedingrepen diagnosticeren en oplossen: wat, waar en wanneer? En wat voor tools hebben we nodig?
Docent(en):
Bouvien BrocksDrs. Bouvien Brocks, Dipl. ECVS
Cursus datum:
Spoedchirurgie: praktische aanpak van spoedingrepen (12-06-2020, 09:30)
Om te zorgen dat wonden ontstaan door trauma of resecties van tumoren weer goed gesloten kunnen worden, kan deze cursus u op weg helpen. U krijgt theorie over de genezing van huid en huidflap vormen die u kunt gebruiken. Academische kennis gecombineerd met praktische toepassing. Bij deze cursus gaan we er van uit de u de basis van de wondgenezing beheerst.
Docent(en):
Lucinda van Stee Drs. Lucinda van Stee Dr. Bas van NimwegenDr. Bas van Nimwegen
Cursus datum:
Reconstructieve chirurgie (18-06-2020, 09:30)
De assistente is van groot belang voor het succesvol uitvoeren van deze ingreep. Stap voor stap wordt de benodigde apparatuur, de ingreep en de nazorg uitgelegd. Oefenen op een dummy is hierbij essentieel.
Docent(en):
Bouvien BrocksDrs. Bouvien Brocks, Dipl. ECVS
Cursus datum:
Laparoscopisch steriliseren voor de paraveterinair (03-09-2020, 13:00)
Deze cursus is gericht op de basis van de dermatologie met nadruk op dermatologische problemen die u veel tegenkomt in de eerstelijns praktijk. In 5 dagen, waarvan er 3 met 2 docenten gegeven worden, verwerft u een stevige basis binnen de dermatologie.
Docent(en):
dr. Yvette Schlotter Dr. Yvette Schlotter, Dipl. ECVD
Cursus datum:
Dermatologie basis cursus (5-daagse module) (15-09-2020, 09:00)
Knieproblemen komen vaak voor, en het leeuwendeel bestaat uit kruisbanden. Maar wat te doen met patellaproblemen, meest voorkomend patellaluxatie. Hoe gaat de diagnostiek, wat is het beste advies en welke techniek kun je toepassen op welk moment: imbricatie, cristatranspositie, retinaculumrelease? Theorie en praktijk komen hierbij aan bod.
Docent(en):
Drs. Anneleen Spillebeen Dipl. ECVS Dr. Nicole WillemsDr. Nicole Willems SIO chirurgie
Cursus datum:
De patella(luxatie) (22-09-2020, 09:30)
Als we een verdenking hebben van een corpus alienum nemen we snel een röntgenfoto van het abdomen. Helaas helpt dat ons niet altijd verder. Het blijft lastig. Tijd om daar verandering in te brengen en samen met de radioloog een dag lang röntgenfoto’s van het abdomen interpreteren. U zult een stuk zekerder terug keren naar de praktijk.
Docent(en):
Drs. Kim van Schaik-Gerritsen, Dipl. ECVDI
Cursus datum:
Interpretatie röntgenfoto’s abdomen (23-09-2020, 10:00)
In deze cursus met practicum worden operaties aan de oogleden besproken en geoefend. In de ochtend wordt de theorie besproken en in de middag gaan we zelf aan de slag. De onderwerpen die aan bod komen zijn: tumorchirurgie, de verschillende technieken voor de correctie van (mediaal) entropion, trichiasis en hyperplastische glandula Membrana Nictitans.
Docent(en):
Chantal van Schaik-VerbovenDrs. Chantal van Schaik-Verboven, Dipl. ECVO
Cursus datum:
Extra-oculaire chirurgie: van tacken tot trauma (27-10-2020, 09:00)
Heupproblemen kennen we als aangeboren of verkregen problemen. Als er een heupluxatie optreedt, is het de vraag wat je kan doen. Onbloedig reponeren of bloedig ingrijpen. Beide technieken hebben hun kansen en beperkingen. Tijdens deze cursus leert u theorie en praktijk, waarbij u de techniek van reponeren met extra-articulaire teugel en de heupkopresectie kan oefenen.
Docent(en):
Drs. Anneleen Spillebeen Dipl. ECVS Dr. Nicole WillemsDr. Nicole Willems SIO chirurgie
Cursus datum:
De heup(luxatie) (29-10-2020, 09:30)
Op dag 1 wordt u stap voor stap door de ingreep geleid dmv theorie en dummy praktijk. Op dag 2 krijgt u de vaardigheden op een volledige geoutilleerde werkplek, aan de hand van uw patiënt, aangeleerd. Zo kunt u daarna met vertrouwen deze ingreep gaan uitvoeren.
Docent(en):
Bouvien BrocksDrs. Bouvien Brocks, Dipl. ECVS
Cursus datum:
Laparoscopische ovariectomie bij de hond (Incl Wet lab) (30-10-2020, 13:30)
Het interpreteren van gewrichten, rugveranderingen en bekkenafwijkingen. De ene keer zo makkelijk om te zien, maar meestal een uitdaging, Zien we wat er allemaal te zien is. Missen we mogelijk wat? In een kleine groep van maximaal 16 cursisten gaat u samen met de radioloog veel foto’s beoordelen om de dag een stuk zekerder af te sluiten!
Docent(en):
Drs. Kim van Schaik-Gerritsen Dipl. ECVDI
Cursus datum:
Interpretatie röntgenfoto’s rug en ledematen (04-11-2020, 10:00)
Een cursus voor zowel de paraveterinair als dierenarts om zo het rendement in uw praktijk te optimaliseren. Onderwerpen als wanneer grijpt u in, wat geeft u het beste aan de verschillende type patiënten en hoe voert u als team een goede reanimatie uit.
Docent(en):
Drs. Hans Nieuwendijk
Cursus datum:
Anesthesie bij gezelschapsdieren (05-11-2020, 09:00)
Een verdiepende echocursus op maat voor de dierenarts met al enige ervaring met echografie. De eerste drie maanden na de cursus wordt u op afstand geholpen bij casussen, u loopt een dag mee en voor betere klinische relevante wordt de cursus met de internist samen gegeven.
Docent(en):
Anne-Marie ReindersDrs. Anne-Marie Reinders Dierenarts-echograaf Hanneke van MeeuwenDrs. Hanneke van Meeuwen Dierenarts-echograaf Jenny BuijtelsDr. Jenny Buijtels Dipl. ECVIM-CA
Cursus datum:
Echografie voor gevorderde (23-11-2020, 09:30)
De titel spreekt voor zich; een dag interpretatie van röntgen thorax. In een kleine groep van maximaal 16 cursisten gaat u uzelf trainen in het beter kunnen beoordelen van opname van de thorax. Foto’s die we veel maken, en bij afwijkingen toch altijd weer een uitdaging blijken te zijn.
Docent(en):
Kim van Schaik-GerritsenDrs. Kim van Schaik-Gerritsen Dipl. ECVDI
Cursus datum:
Interpretatie röntgenfoto's thorax (08-12-2020, 10:00)
Een veel voorkomend probleem. En dan is de vraag wat is wijsheid? Opereren of conservatief beleid? En als u zelf al deze stappen binnen uw praktijk wilt uitvoeren? Dan is deze cursus zeer geschikt voor u: theorie en praktijk door middel van arthroscopie en arthrotomie.
Docent(en):
Drs. Nicolien van Klaveren Drs. Anneleen Spillebeen
Cursus datum:
De elleboog: van conservatief tot invasief (11-12-2020, 09:30)
Deze cursus is bedoeld voor dierenartsen met ervaring in de dermatologie. Problemen die minder voorkomen worden behandeld en besproken met daarbij extra aandacht voor de kat. Daarnaast ook een dag met practicum om cytologie van de huid en interpreteren van pathologische verslagen beter onder de knie te krijgen.
Docent(en):
dr. Yvette Schlotter Dr. Yvette Schlotter, Dipl. ECVD
Cursus datum:
Dermatologie cursus voor gevorderden (4-daagse module) (21-01-2021, 09:30)
Deze cursus is gericht op het uitvoeren van internistische ingrepen zoals het nemen van een beenmergbiopt, gewrichtspuncties, liquorpunktie, plaatsen slokdarmsonde, thoraxdrains en het aanprikken van thorax voor pneumo- en liquorthorax. Het practicum wordt voorafgegaan door de theorie. Daarnaast extra aandacht voor de cytologie die verkregen wordt met de ingrepen.
Docent(en):
Dr. Montse DiazDr. Montse Diaz Dipl. ECVIM-CA Dr. Jenny BuijtelsDr. Jenny Buijtels Dipl. ECVIM-CA Drs. Marrit PrinsDrs. Marrit Prins Dipl. ECVCP
Cursus datum:
Internistische ingrepen: Wanneer doe je ze en hoe voer je het uit (24-09-2020, 09:30)
Een practische voedingscursus voor zowel de dierenartsen als paraveterinair. Door gebruik te maken van casuistieken worden diverse onderwerpen uitgebreid behandeld zoals voedingsadvies voor puppy's; dieren met meerdere aandoeningen tegelijkertijd; veelgemaakte voedingsfouten en hoe om te gaan met veelvoorkomende vragen van eigenaren.
Docent(en):
Dr. Esther Hagen-Plantinga, Dipl. ECVCN
Cursus datum:
Voedingscursus op maat (2-daagse module) (08-09-2020, 08:30)
Tijdens de dag van de infectieziekten komen in meerdere lezingen verschillende onderwerpen over infectieziekten aan bod zoals reiniging, desinfectie en quarantaine bij infectieziekten, giardia en tritrichomonas, 10 dingen die je moet weten over vaccineren, infectieziekten en zwangerschap, bacteriologisch onderzoek en parasieten uit het buitenland.
Docent(en):
Drs. Mirjam DuijvestijnDrs. Mirjam Duijvestijn, Nederlands specialist veterinaire microbiologie Drs. Yvette de GeusDrs. Yvette de Geus Dr. Els BroensDr. Els Broens, Dipl. ECVM Dr. Rolf NijsseDr. Rolf Nijsse Dr. Ing. Paul OvergaauwDr. Ing. Paul Overgaauw, Dipl. ACVM Nonke Hopman MSc.Dr. Nonke Hopman, MSc.
Cursus datum:
Dag van de Infectieziekten (paraveterinair) (03-07-2020, 09:00)
Tijdens deze cursusdag krijgt u zowel de theorie als praktijk van operaties aan keel, neus en oor. Denk hierbij aan het verwijderen van een poliep via de laterale benadering, pinnectomie, TECA, neusvleugelcorrectie, staphylectomie en speekselklierresectie.
Docent(en):
Drs. Annika Haagsman
Cursus datum:
Chirurgie bij KNO-patiënten (02-10-2020, 09:30)
Een cursus voor de beginnende dierenarts of als opfriscursus voor de "oudere" dierenarts over chirurgie van met name het maagdarmkanaal en urologisch apparaat. Eerst wordt de theorie besproken, daarna volgt een demonstratie door de docent en dan is de beurt aan u. Onder leiding van 2 docenten (docent samen met SIO) gaat u in een kleine groep aan de slag om de vaardigheden van deze chirurgie in 2 dagen onder de knie te krijgen.
Docent(en):
Drs. Ceriel MaasDrs. Ceriel Maas, Dipl. ECVS
Cursus datum:
Weke delen chirurgie abdomen hond en kat voor beginners (2-daagse module incl. practicum) (23-06-2020, 09:30)
Een cursus voor de dierenarts met ervaring in de weke delen chirurgie van het abdomen. Eerst wordt de theorie besproken, daarna volgt een demonstratie door de docent en dan is de beurt aan u. Onder leiding van 2 docenten (docent met SIO) gaat u in een kleine groep aan de slag om de gevorderden vaardigheden van deze chirurgie in 2 dagen onder de knie te krijgen.
Docent(en):
Drs. Ceriel MaasDrs. Ceriel Maas, Dipl. ECVS
Cursus datum:
Weke delen chirurgie abdomen hond en kat voor gevorderden (2-daagse module incl. practicum) (24-06-2020, 09:30)
Een echografie cursus voor beginners, zowel voor dierenartsen als paraveterinairen. Tijdens deze 2-daagse cursus wordt de basis van de echografie uitgelegd. Hoe werkt het? Hoe bedien je het apparaat? Hoe ontstaan goede beelden, maar ook wat geeft artefacten? En daarnaast uiteraard veel oefenen zodat de eerste basis voor echografie in de praktijk is gelegd.
Docent(en):
Anne-Marie ReindersDrs. Anne-Marie Reinders Dierenarts-echograaf Hanneke van MeeuwenDrs. Hanneke van Meeuwen Dierenarts-echograaf
Cursus datum:
Echografie voor beginners (2-daagse module) (31-08-2020, 09:30)
Tijdens de dag van de infectieziekten komen in meerdere lezingen verschillende onderwerpen over infectieziekten aan bod zoals Distemper, influenza, Leptospirose, brucellose, wat te doen bij giardia en tritrichomonas, de zin en onzin van bacteriologisch onderzoek, antimicrobial Stewardship en buitenland parasieten
Docent(en):
Dr. Herman EgberinkDr. Herman Egberink Drs. Yvette de GeusDrs. Yvette de Geus Dr. Els BroensDr. Els Broens, Dipl. ECVM Dr. Rolf NijsseDr. Rolf Nijsse Dr. Ing. Paul OvergaauwDr. Ing. Paul Overgaauw, Dipl. ACVM Nonke Hopman MSc.Dr. Nonke Hopman, MSc.
Cursus datum:
Dag van de Infectieziekten (dierenartsen) (03-07-2020, 09:00)
Tijdens "De Dag van de Endocrinologie" komen in meerdere lezingen verschillende endocrinologische onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan diabetes mellitus, de oorzaken van veel drinken en plassen, laboratoriumonderzoeken bij dieren met hormoonaandoeningen en bijvoorbeeld schildklier- en bijnierproblemen.
Docent(en):
Prof. Dr. Hans KooistraProf. Dr. Hans Kooistra, Dipl. ECVIM-CA Dr. Sara GalacDr. Sara Galac, endocrinoloog Prof. Dr. Sylvie DaminetProf. Dr. Sylvie Daminet, Dipl. ECVIM-CA dr. Lars SlingerlandDr. Lars Slingerland
Cursus datum:
Dag van de Endocrinologie (PV) (18-09-2020, 09:00)
Tijdens "De Dag van de Endocrinologie" komen in meerdere lezingen verschillende endocrinologische onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan diabetes mellitus, de patiënt met PU/PD, behandeling van de ziekte van Cushing, vergroting van 1 bijnier, honden met verlaagd totaal T4 en de behandeling van schildkliertumoren bij de kat.
Docent(en):
Prof. Dr. Hans KooistraProf. Dr. Hans Kooistra, Dipl. ECVIM-CA Dr. Sara GalacDr. Sara Galac, endocrinoloog Prof. Dr. Sylvie DaminetProf. Dr. Sylvie Daminet, Dipl. ECVIM-CA Dr. Miguel Campos, Dipl. ECVIM-CADr. Miguel Campos, Dipl. ECVIM-CA
Cursus datum:
Dag van de Endocrinologie (DA) (18-09-2020, 09:00)
Het meten van de bloeddruk is in toenemende mate een onderdeel van de diagnostiek en/of behandeling. In deze cursus, geschikt voor zowel de dierenarts als paraveterinair worden theorie gecombineerd met het oefenen van het goed uitvoeren van deze vaardigheid.
Docent(en):
Dr. Mark DirvenDr. Mark Dirven Dipl. ECVIM-CA (cardiologie)
Cursus datum:
Hypertensie (voor paraveterinair & dierenarts) (01-07-2020, 09:30)
in deze unieke cursus leert u de theorie, diagnostiek en behandeling van veel voorkomende hartaandoeningen. U wordt getraind in de diagnostiek van de systolische en diastolische dysfunctie, het uitvoeren van de correcte B- en M-mode waarden, het vaststellen van lekkages, stenose en shunts, HCM en andere cardiomyopathie bij de kat en uiteraard mitralisklepdegeneratie en dilaterende cardiomyopathie.
Docent(en):
Drs. Mark Dirven, Dipl. ECVIM-CA (Cardiologie) Drs. Anne-Marie Reinders, dierenarts-echograaf Drs. Hanneke van Meeuwen, dierenarts-echograaf
Cursus datum:
Cardiologie en echocardiografie (04-06-2020, 09:30)
Het voorkomen van een uveitis of cataract kan een probleem van alleen het oog zijn, maar kan ook een uiting zijn van een andere systemisch aandoening. En dat geldt niet alleen voor deze twee oogafwijkingen. In deze cursus bespreken de oogarts en de internist samen verschillende aandoeningen die zich uiten via de ogen.
Docent(en):
Drs. Chantal van Schaik-Verboven Dipl. ECVO Dr. Jenny Buijtels Dipl. ECVIM-CA
Cursus datum:
Het oog als verklikker voor systemische aandoeningen (29-06-2020, 09:30)
Als enige mogelijkheid om dieren op afstand te leren immobiliseren is deze cursus opgezet door drie ervaren dierenartsen. Zowel ervaring met wilde als met dierentuindieren hebben zij opgedaan in hun carrière. Graag delen zij deze kennis met u op deze intensieve dag.
Docent(en):
Jan BosDrs. Jan Bos  
Mark HoyerDrs. Mark Hoyer  
Peter KlaverDrs. Peter Klaver  
Cursus datum:
Tele-immobilisatie 3 dagdelen (15-10-2020, 09:00)
Reptielengeneeskunde is een vak apart. Maar toch zien we deze diersoort op het spreekuur langskomen. De basics worden in deze cursus wederom belicht en handelingen worden geoefend. Deze laagdrempelige cursus zorgt dat u met deze diersoort voortvarend te werk kan gaan.
Docent(en):
Drs. Job Stumpel, dierenarts reptielen- en dierentuingeneeskunde
Cursus datum:
Reptielengeneeskunde: van slang tot hagedis (27-05-2020, 09:00)
Tijdens deze cursus leert u aan de hand van theorie de praktijk beter interpreteren: van huidproblemen naar oorproblemen naar middenoorproblemen. Tijdens het praktijkdeel leert u otoscopisch onderzoek uitvoeren volgens de regelen der kunst, vreemde voorwerpen verwijderen, biopten nemen en myringotomie uitvoeren.
Docent(en):
Dr. Yvette SchlotterDr. Yvette Schlotter Dipl. ECVD Drs. Annika Haagsman Dierenarts-chirurgie
Cursus datum:
Otitis externa: van huid tot oor (17-06-2020, 09:30)
In veel klinieken is elektrochirurgie en elektrocoagulatie niet meer weg te denken. Lasertherapie is minder gangbaar, maar ondervindt wel een duidelijke opmars. Na een korte opfrissing van de werkingsprincipes worden de praktische toepassingen van diverse elektro chirurgische en laser instrumenten besproken. Daarna gaat u zelf aan de slag tijdens het practicum onder leiding van twee ervaren docenten.
Docent(en):
Dr. Bart van Goethem, Dipl. ECVS Drs. Joris de Swert, Dierenarts-chirurg
Cursus datum:
Electrochirurgie (22-04-2020, 11:00)
Tijdens deze cursus leert u de rol van de dierenfysiotherapeut kennen in de zorg van hond en kat. Welke patiëntengroep heeft baat bij fysiotherapie? Welke vorm van therapieën zijn beschikbaar? Wat kunnen dierenfysiotherapeuten voor uw klantenen betekenen? Maar nog belangrijker wat kunt u zelf al doen? Naast theorie ook praktijk met basale principes en technieken.
Docent(en):
Claudi Leijten Dierfysiotherapeut, chiropractor en dierenosteopaat
Cursus datum:
Bewegingstherapie in de praktijk (13-05-2020, 09:00)
Indien u door jaren ervaring heeft gekregen met de arthroscopie van de elleboog- en schoudergewrichten is de volgende stap de meer ingewikkelde gewrichten zoals de knie, carpus, tarsus, heup en lumbosacraal. Om deze stap te zetten en uzelf daarin te bekwamen zal dr. Beale u meenemen in de benadering, benodigde aanvullende handelingen en mogelijkheden in therapeutisch handelen. De volgende stap in uw arthroscopische carriere, binnen Nederlandse grenzen.
Docent(en):
Brain BealeDr. Brian Beale, DVM, Diplomate ACVS
Cursus datum:
Arthroscopie bij de hond Advanced (19-01-2021, 09:00)
Arthroscopie leren van een pro! Wanneer ga je over naar arthroscopie? Bij welke indicatie? Welke toegang gebruik je? Welke abnormaliteiten zijn te behandelen? Op de eerste cursusdag leert u de hands on van de gewrichten aan de voorhand: schouder en elleboog. Op de tweede cursusdag gaat u over naar de meer ingewikkelde gewrichten van de achterhand: knie, hak en heup.
Docent(en):
Brain BealeDr. Brian Beale, DVM, Diplomate ACVS
Cursus datum:
Arthroscopie Basic (2-daagse module) (20 en 21-01-2021, 09:30)
Vanwege de corona crisis is deze cursus verplaatst naar 5 oktober 2020. 

Leerdoel
Laparoscopie toepassen om andere abdominale organen te beoordelen en te behandelen, met laparoscopie als aanvulling op de ingreep.
 
Inhoud
Docent(en):
Dr. Bart van Goethem Dipl. ECVS
Cursus datum:
Laparoscopisch geassisteerde ingrepen (05-10-2020, 09:30)